Βιογραφικό
Περογιαννάκης Γιώργος, RD MSc, Κλινικός - Μοριακός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο Γιώργος Περογιαννάκης είναι πιστοποιημένος Κλινικός-Μοριακός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος & κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος, αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Υγείας.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής (B.Sc) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (2016) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc) στην Εφαρμοσμένη Κλινική Διατροφή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (2018).
Το έτος 2020, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Προσωποποιημένης Διατροφής μέσω ανάλυσης DNA” της 1ης εταιρείας spin off του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Genome Analysis και έγινε ένας από τους πρώτους Διαιτολόγους στην Ελλάδα που μπορεί να παρέχει εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα μέσω της ανάλυσης του ανθρώπινου γονιδιώματος (DNA).
Το έτος 2019 ίδρυσε την Πρότυπη Διαιτολογική Κλινική Nutrio Clinic στην Ηλιούπολη, αναλαμβάνοντας πληθώρα περιστατικών, από απώλεια βάρους και παιδική παχυσαρκία μέχρι σοβαρά κλινικά περιστατικά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες που προσφέρονται στη Nutrio Clinic εδώ.
Επίσης, είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) & της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).
Με στόχο την συνεχή και έγκυρη ενημέρωση του, λαμβάνει μέρος σε πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια με θέμα τη Διατροφή και την Υγεία και μελετά τις πιο πρόσφατες μελέτες στο χώρο της διατροφής.
ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
Ενδεικτικά τα συνέδρια που έχει λάβει μέρος είναι:
- 7ο-8ο-9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης
- 12ο-13ο-15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας
- 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού
- NUTRITION 2020 LIVE ONLINE, American Society for Nutrition (ASN)
- “Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19: Πρόληψη, αντιμετώπιση και ο παράγοντας της παχυσαρκίας”, του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων
- “Πολυσυστηματική διαχείριση της νόσου COVID-19”, εκ μέρους της Α' Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝΙ
Οι χώροι στους οποίους έχει εργαστεί είναι:
- Κέντρο Αδυνατίσματος ως υπεύθυνος του Διαιτολογικού Γραφείου
- Άγιος Σάββας Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών ως συνεργάτης του Διαιτολογικού Τμήματος
- Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Αγλαΐα Κυριακού ως συνεργάτης του Διαιτολογικού Τμήματος
- 6ος Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Νέας Ιωνίας ως συνεργάτης ενημέρωσης των βέλτιστων διατροφικών πρακτικών σε παιδιά
- Anissa Beach Hotel, Ηράκλειο Κρήτης ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου τροφίμων του Συστήματος HACCP ISO 22000
Στο πλαίσιο των σπουδών του έχει ολοκληρώσει τα εξής επιστημονικά άρθρα:
- «Διερεύνηση των πιθανών συσχετίσεων μεταξύ της προσκόλλησης στη Μεσογειακή διατροφή και τη Δίαιτα DASH, με δείκτες πρώιμης αθηρωμάτωσης.» Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Δρ. Καλλιόπη Καράτζη
- Associations of dietary patterns with blood pressure and markers of subclinical arterial damage in adults with risk factors for cardiovascular disease Corresponding Author: Dr. Kalliopi Karatzi Co-Authors: Vicky Tzelefa, Dietitian, M.D Clinical Nutrition; Christiana Tsirimiagkou; Antonios Argyris; George Moschonis; George Perogiannakis; Maria Yannakoulia; Petros Sfikakis; Athanase D. Protogerou (under review)
- «Προπόνηση ισχύος και λιπιδαιμικό προφίλ νεαρών γυναικών -Επίδραση διατροφικών συνηθειών.» Επιβλέπων Καθηγητής: Δρ. Τζώρτζης Νομικός
Τα Δεδομένα στην Διατροφή αλλάζουν συνεχώς
Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλες τις εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής & να αποκτήσεις πρόσβαση σε υγιεινές συνταγές για όλη την οικογένεια;
Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας: